Naj se še  tako trudimo, se včasih ne slišimo, ne razumemo ali pa govorimo drug mimo drugega.

 

 

 

 

Za pare in družine

Oblike pomoči, ki so na razpolago v Inštitutu za razvoj človeških virov: 

Partnerska in družinska terapija

V inštitutu izvajamo partnersko in družinsko sistemsko terapijo za pomoč parom in družinam. Včasih ljubezen ni dovolj, saj so morda razlike prevelike. Drugič spet začne ljubezen ugašati pri enem ali obhe, partnerja se oddaljita in odtujita.  

V partnerstvu se pojavljajo težave in izzivi, težave v spolnosti, čustveni bližini in predajanju, nezvestoba, spreminjaje vlog skozi trajanje zveze, odnos s širšo družino...

Ko je partnerski odnos v težavah, pomoč terapevtov omogoči boljše razumevanje težav in pomaga poiskati učinkovitejše načine, kako  jih reševati.

Izobraževanja - delavnice

Pripravljamo pa tudi izkustvene delavnice, ki vam bodo pomagale, da bi lažje zgradili in ohranili kvaliteten partnerski odnos ter se soočili z zahtevami in pastmi starševske vloge. 

Partnerske delavnice  so za tiste, ki želijo zgraditi konstruktiven in zadovoljujoč dolgotrajen odnos. Če  je zveza stabilna, vam bodo delavnice pokazale načine, kako vzpodbujati in ohranjati ljubezen, bližino, prijateljstvo in zaupanje. Tistim, ki imajo težave, pa bodo delavnice omogočile boljši vpogled v težave in možne načine za boljše sporazumevanje.

V delavnicah za starše pa so na razpolago znanja, kako svojemu otroku ponudili čim boljše razmere za zdravo čustveno in osebnostno zorenje.

 

 

DELAVNICE