Anksioznost - Test generalizirane anksiozne motnje

Ta presejalni test generalizirane anksiozne motnje vam lahko pomaga pri določanju, ali imate simptome te motnje.

Navodilo:
Odgovorite na vprašanja glede na vaše počutje v zadnjih 30 dneh. Izberite odgovor DA ali Ne za vsako trditev.

1 ) Ali vsak dan nenehno skrbite glede tako velikih kot majhnih problemov, situacij, dogodkov in/ali dejavnosti?2 ) Ali imate težave z nadzorovanjem skrbi in anksioznosti?3 ) Ali imate težave z vzdrževanjem misli, osredotočenih na eno stvar?4 ) Ali pogosto čutite nemir?5 ) Ali imate glavobole in/ali druge bolečine brez očitnih vzrokov?6 ) Ali ste razdražljivi ali se pogosto hitro razjezite?7 ) Ali težko zaspite in/ali se ponoči zbujate?8 ) Ali se počutite utrujeno oz. se zlahka utrudite?9 ) Ali se včasih potite in imate vročinske oblive?10 ) Ali imate cmok v grlu, kadar ste zaskrbljeni?11 ) Ali se včasih počutite, kot da boste bruhali, kadar ste zaskrbljeni?12 ) Ali se včasih počutite, kot da se ne morete osredotočiti ali da imate prazno glavo?13 ) Ali vaša zaskrbljenost moti vašo normalno rutino, delo ali šolo in/ali socialne dejavnosti?Trenutni dosežek je: 0

Točkovanje:
Če ste dosegli 3 točke ali več, potem kažete simptome generalizirane anksiozne motnje. Bližje, ko je vaš dosežek najvišjemu možnemu dosežku 13 točk, več možnosti je, da se soočate z generalizirano anksiozno motnjo.

Za diagnozo generalizirane anksiozne motnje morajo biti simptomi dalj časa (6 mesecev ali več) tako močno izraženi, da povzročajo pomembne stiske ali nezmožnost za normalne vsakdanje aktivnosti. V tem primeru vam priporočamo pogovor s strokovnjakom.

Test NI namenjen diagnosticiranju! Le usposobljen strokovnjak lahko diagnosticira generalizirano anksiozno motnjo in priporoči zdravljenje.

Več o generalizirani anksiozni motnji

Več o psihoterapiji

Naročite se na
PSIHOTERAPIJO


Ta presejalni test ganeralizirane anksiozne motnje temelji na DSM-IV kriterijih za generalizirano anksiozno motnjo.
Vir: http://www.healthyplace.com/psychological-tests/?edate=2010-08-31&quizid=42&sdate=2010-08-30

Copyright © IRCV - 1.9.2012 . Vse pravice pridržane.
Kopiranje in reproduciranje vsebin s teh spletnih strani je dovoljeno le po dogovoru z Inštitutom za razvoj človeških virov.
Nekatere slike črpamo iz FreeDigitalPhotos.net | Izdelava: računalniški servis