Inikacije in kontraindikacije

 
Razlogi ZA
Medicinska hipnoza v svoji univerzalni zmožnosti, da neposredno naslavlja nezavedno pokriva večino področji človeške izkušnje. Medicinska hipnoza tako ne služi le kot sredstvo za uspešno odpravljanje bolezenskih stanj in motenj, pač pa tudi kot postopek za bogatenje in širjenje človeške izkušnje.

   
   
Več kot 80 % ljudi
 je dovolj hipnotizabilnih, da lahko zase izvlečejo koristi ob uporabi medicinske hipnoze. Poleg klinične uporabe medicinske hipnoze za opravljanje in lajšanje tako telesnih kot duševnih bolezni in motenj, jo uspešno uporabljamo tudi priposlovnežih, ki si želijo bolj kvalitetno in unčinkovito odzivanje na potrebe in zahteve trga, vrhunskih in rekreativnih športnikih, ki stremijo po izboljšanju rezultatov in nenazadnje kot sredstvo osebnostnega samopreseganja in samouresničevanja, da bi osmislili in obogatili svoje življenje.
Razlogi proti

Medicinska hipnoza ni primerna za ljudi s srčnimi boleznimi, ne izvajamo jo pri epilepsiji, hudi astmi, psihozi, globoki depresiji, in poskusu samomora. 

   
   

Včasih lahko hipnoterapevt skozi proces odkrije nadaljne kontraindikacije za uporabo hipnoze in klientu svetuje drugačno obliko zdravljenja, ki bo zanj bolj ustrezna.

Copyright © IRCV - 1.9.2012 . Vse pravice pridržane.
Kopiranje in reproduciranje vsebin s teh spletnih strani je dovoljeno le po dogovoru z Inštitutom za razvoj človeških virov.
Nekatere slike črpamo iz FreeDigitalPhotos.net | Izdelava: računalniški servis