Pravljice

 
N. Koljanin
Bibaleze, 29. november 2010

LETIM KOT PETER PAN!
Otroci verjamejo v zobno miško, dedka Mraza in Božička, prepričani so, da so spretni kakor Spiderman, da znajo leteti kot Peter Pan. Kdaj naj jim starši razkrijejo, da so pravljični in risani junaki izmišljeni?

Otrok mora spoznati, da ne more leteti kot Peter Pan.
Tudi če se kot starši trudite, da bi vaši otroci čim manj gledali televizijo, bodo vseeno poznali vse superjunake iz risank, ki znajo leteti, plezati po stolpnicah, preskakovati stavbe, s supermočjo premagati zlobneže ... Otroci se v vrtcu in šoli pogovarjajo o Bakuganih, Gormitih, Ninja želvah in Winxicah. Verjamejo tudi v Petra Pana, Rdečo kapico in Robina Hooda iz znanih pravljic ter bajk. Decembra težko pričakujejo, da jim bo Božiček pod jelko pustil darila. Z največjim veseljem napišejo pismo dedku Mrazu in mu ga postavijo na okensko polico, skupaj s skodelico vroče čokolade in skledo, polno piškotov. Prvi izpadli zob skrbno shranijo v škatlico, ki jo nato pred spanjem položijo pod blazino, v upanju, da jim bo zobna miška ponoči prinesla darilce.

 

Preberite več v članku …

Copyright © IRCV - 1.9.2012 . Vse pravice pridržane.
Kopiranje in reproduciranje vsebin s teh spletnih strani je dovoljeno le po dogovoru z Inštitutom za razvoj človeških virov.
Nekatere slike črpamo iz FreeDigitalPhotos.net | Izdelava: računalniški servis