Izbira partnerja

 
K. Benčina
Vizita.si, 23. september 2010

ZAKAJ NENEHNO IZBIRATE NAPAČNE PARTNERJE?
Se vam dogaja, da vsakič znova izberete napačnega partnerja, da ste nenehno razočarani nad svojimi minulimi zvezami? Vzrok za to najpogosteje ni v vaših partnerjih, ampak v vas, saj imate nemara napačno predstavo o ljubezni.

Romantična ljubezen, ki jo tako opevajo filmi, žal ni stvarna podoba partnerska odnosa. Čeprav vsi to dobro vemo, si je številni kljub vsemu želijo. Kot pravi psihologinja dr. Andreja Pšeničny, je to najpogosteje posledica odnosa, ki so ga imeli naši starši do nas: ''Romantična predstava o brezpogojni partnerski ljubezni je v resnici taka, kot bi opisovali brezpogojno simbiotično ljubezen matere in dojenčka. Želja po brezpogojni ljubezen torej pomeni, da od partnerja pričakujemo, da bi nas imel tako rad, kot bi nas morali imeti radi naši starši, ko smo bili otroci. Drug drugega naj bi sprejemali in imeli radi, ne glede na to, kaj počnemo in kako se vedemo.''
 
Preberite več v članku …

Copyright © IRCV - 1.9.2012 . Vse pravice pridržane.
Kopiranje in reproduciranje vsebin s teh spletnih strani je dovoljeno le po dogovoru z Inštitutom za razvoj človeških virov.
Nekatere slike črpamo iz FreeDigitalPhotos.net | Izdelava: računalniški servis