Kako premagati strah pred letenjem?

 
E. Trček
Vizita.si, 29. april 2010

KAKO PREMAGATI STRAH PRED LETENJEM?
Se vam pred letom in po njem znojijo dlani, vas stiska v želodcu in težko dihate? Ste med letom ves čas prestrašeni in komaj čakate, da boste spet na trdih tleh? Potem preberite, kako lahko poskušate strahove premagati sami in kaj so sploh vzroki za strah pred letenjem.

Strah pred letenjem, imenovan tudi aerofobija oziroma aviofobija, je mešanica več strahov, na primer strahu pred zaprtimi prostori, višino, gnečo, izgubo nadzora, strmoglavljenjem in ne nazadnje celo strahu pred smrtjo. Čeprav si veliko tistih, ki se neizmerno bojijo letenja, skuša dopovedati, da je potovanje z letalom veliko varneje od vožnje z avtomobilom ali celo hoje po cesti, strah in občutki tesnobe, ki jih doživljajo pred in med letom, niso nič manjši. Kako si torej lahko pomagamo sami, kako se premagovanja strahu pred letenjem lotijo psihologi in od kod izvirajo vzroki aerofobije, smo povprašali psihologinjo dr. Andrejo Pšeničny.
 

 

Preberite več v članku ...

 Prijava na DELAVNICO
Odpravite strah pred letenjem


Copyright © IRCV - 1.9.2012 . Vse pravice pridržane.
Kopiranje in reproduciranje vsebin s teh spletnih strani je dovoljeno le po dogovoru z Inštitutom za razvoj človeških virov.
Nekatere slike črpamo iz FreeDigitalPhotos.net | Izdelava: računalniški servis